Ruud smulders -,, Mijn seizoen 2006 is nu al geslaagd,,

Hoi Paul,

Het seizoen is dan eindelijk weer begonnen, afgelopen zondag waren we met ons gezinnetje naar de speeltuin geweest.
Toen ons dochtertje aan het spelen was met haar neefje was ik al plannen aan het maken om die nacht te gaan vissen.....
Maar ja waar naar toe he.. "Eindelijk"gingen we huiswaarts,thuis aangekomen heb ik mijn spullen gepakt de boottrailer achter de auto (met boot)en hop naar de haven.
Kom ik daar aan om 18.00u is de hellingbaan gesloten,kon ik helemaal terug naar een andere haven.
Om 19.00u was ik eindelijk aan het varen,mijn plan was de stek waar ik vorig jaar die 50er gevangen had.
Het was heel rustig op het water ondanks het mooie weer! Ik zag het al helemaal zitten, tot dat ik de bocht om kwam en de stek kon zien godverd......speedboten en waterskiërs. En wat voor speedboten 6meter lang en 225pk motoren wat een herrie zeg.
Ik heb toen ongeveer een half uurtje daar in de buurt gevaren in de hoop dat ze weg gingen,maar nee hoor ze gingen ook nog eens aan de oever zitten picknicken.
Dit kon ik vergeten als ik tenminste rustig wil vissen,toen heb ik maar een andere stek gezocht een stuk verder op waar geen speedboten mogen komen.
Snel alles opgezet en ingericht, ik voerde ongeveer 30 boilies links van me op een meter of vijftien en 30 rechts van me op een meter of dertig afstand.De bodem voelde er lekker hard aan en er was geen rommel aanwezig. Het begon al te schemeren en ik lag al op de stretcher te genieten van de rust. Op een gegeven moment schrik ik wakker van een plons recht voor me, net als vorig jaar dacht ik nog.
Ik keek op mijn horloge het was al half elf,ik kroop onder mijn fox zomerdeken en ging weer slapen......plotseling begint een baitrunner te tikken,ik besefte het niet direct omdat ik geen pieper hoorde.
Plotseling begon de baitrunner te gieren ik spring van de stretcher in mijn lieslaarzen,alles ging natuurlijk weer mis door de schrik, sloeg aan en hangen.
Dat voelde gelijk goed aan totdat ik op een gegeven moment geen stoten meer voelde,shit dacht ik die ben ik kwijt,plotseling begon de hengel te stoten en begon de slip weer de tikken. gelukkig had ik mijn lieslaarzen aan en kon ik verder het water in want later bleek dat aan de kant allemaal waterplanten omhoog aan het komen waren,daar zat hij dus in vast.
Na een kleine twintig minuten had ik hem op de kant. Het was een mooie lange schub van 36 pond! De rest van de nacht heb ik niets meer gevangen maar dat maakte me niets meer uit, s'morgens een vismaat gebeld om foto's te maken en hem teruggezet.
Mijn seizoen is nu al geslaagd.

Grts Ruud Smulders
 


 
Share