Nostalgie op de spuiboezem.

1987…….dat waren mooie jaren op de spuiboezem,geen grote biggen maar de hoeveelheid die je op het eind van de dag toch vermoeid maakte. Ik werd lid van W.S.V.Reimerswaal die dat water samen met het Spanjooltje pachtte. De bijna 30ha groot water bied ruimte voor  witvissers en karperaars. In die tijd werd er veel 8 tot 10 ponders gevangen op top dagen wel 30 stuks per dag. Soms stond je met 2 hengels tegelijk te drillen ,onvoorstelbaar.

Ik heb daar veel gevist en gevangen met een stukje gezoete aardappel, die kookte ik toen met wat vanille suiker, werkte zeer goed! En met het oude vertrouwde gezoete maïs. Een voer plek maakte ik van verpakte brasem voer met daarin voor geweekte hennep, wat ik nu nog steeds gebruik.


Maar echte grote karpers zwommen er toen nog niet in dat water, 18+ pond was die tijd een flinke karper. Maar de rust en de mooie omgeving dat telde toen ook nog mee.
Dat is nu wel anders, op afstand bediende vliegtuigjes scheren over je hoofd en de schiet- vereniging knalt er ook behoorlijk op los vooral in het weekend. Maar ja, ieder zijn hobby en zo behoort het ook te zijn
 


Mijn top jaar op de Spuiboezem was de zomer van 2004. In een week tijd heb ik 4 karpers van 20 pond gevangen 1 karper van 25 pond en als klap op de vuurpijl een 30 ponder. Naar mij weten is dit de zwaarste karper die daar rond zwemt.


Maar terug denkend over die tijd, was het net zo spannend als nu. Het hoef niet altijd even groot en zwaar te zijn, als je maar plezier hebt in je hobby.

 

 

Willem Van Den Akker

Share