Ruud Smulders - Weer twee mooie maasvissen...

Hoi,
Ik was afgelopen maandag weer een nachtje gaan karperen, ik dacht weer aan mijn 50 er en kreeg opslag zin om het nog eens te gaan proberen, gewoon varen en zien waar het "schip"strand.
De stek waar ik mijn pb ving was geen optie want aan de overkant waren ze de dijk aan het verhogen dus veel herrie van vrachtauto's en het zand werd aangevoerd via vrachtschepen, dus alles behalve rust!
Het weer was prachtig windstil en veel zon, ik besloot verder te zoeken, na een half uurtje had ik een stek gevonden tussen de onkruid en struiken in.Ik pakte alles snel uit om vervolgens van het weer te genieten, de vis was flink actief , hier en daar zag je eens een brasem of winde springen.
Om 20.00 lag ik al horizontaal, dipje van de zon denk ik, plotseling kreeg ik een trage oploper vervolgens een volle run ik deed mijn laarzen aan en liep door het water naar de hengel en sloeg aan.
Hij was vrij sterk en het duurde wel even voor ik hem aan de kant had het was een schub van 30,4 pond. Ik deed hem in de bewaarzak om vervolgen een voorbijkomende kennis (snoekbaarsvisser)te roepen om foto's te maken. De hele nacht geen beet meer gehad, s'morgens werd ik gewekt door de zon die recht in mijn gezicht scheen pfffffff .
Ik ging op mijn stretcher zitten en keek over het water, wat een rust windstil en een beetje mist over het water, opeens een volle run ik sprong op liep door het water naar de hengel en sloeg weer aan deze bleef heel rustig in het diepe, na een halfuurtje had ik hem aan de kant maar hij ging nog een keer of twee ertussen uit. Ik schepte hem en tilde hem uit het water oefff dat is weer een mooie, deze spiegel bleek 40,4 pond te zijn.
Toen weer iemand moeten bellen om foto's te komen maken, want ik zat weer eens een keer alleen, om 11.00 opgeruimd en met een zeer tevreden gevoel naar huis.
Grts,
Ruud Smulders
 

 

 

Share