Sessie verslag Ruud en Carlo etang Niroux

Eindelijk was het weer zover,een weekje relaxen aan een water in Frankrijk.We waren om vier uur s’morgens vertrokken om vervolgens rond elf uur s’morgens bij Niroux te arriveren.Het water lag er fantastisch bij,windstil en een aangename temperatuur van 20 graden. Na een verkenningsronde van een uurtje besloten Carlo en ik om links in de hoek te gaan zitten,ik vistte op het open stuk en Carlo tegen de overzijde onder de overhangende bomen,waar we al karpers hadden gespot! De andere hengel ook op het midden,ongeveer 40 meter uit de kant.We besloten de hengels op het midden te voorzien van een voerplek met partikels,o.a. hennep tarwe en maples,daar gingen wat 15mm Nash scopex en 20 mm KS scopex knikkers overheen.Tegen de overzijde gebruikten we aardbei/vismeel boilies van KS (Herman Koenen).Met daar overheen SBS pelletmix op basis van hennep en robinred.
De eerste avond was het al direct raak bij mij,een schub van een pond of 23 was de eerste van de sessie.Carlo verspeelde die nacht al gelijk een vis in de struiken aan de overzijde.Onze duitse collega’s hadden meer geluk,de eerste nacht gelijk twee veertigers (engelse ponden)gevangen.Daarna lieten de beten lang op zich wachten,de hele dag niets! Plotseling geschreeuw en gejuich aan de overzijde,onze duitse vrienden hadden een 52 lb spiegel gevangen! De dikke vissen lagen volgens mij allemaal aan de kant van het natuurreservaat,dit zou later in de week nogmaals bevestigd worden.
Ik ben later die week aan de andere kant van onze oever overdag gaan vissen in een baai met twee eilandjes,je kon de karpers gewoon zien azen daar.De modderwolken en luchtbelletjes waren niet te missen.Gewoon alleen de hengels er op de steunen gezet en wachten maar,s’nachts vistte ik gewoon op mijn eerste stekkenOp die stek in de baai ving ik een mooie schub van een pondje of 24,en drie spiegels van 27,33 en 36 pond.Ik gebruikte mijn waadpak om zover mogelijk richting de eilandjes te lopen om vervolgens zo dicht mogelijk tegen de struiken te gooien.Paar boilies erbij en wachten maar,zo simpel kan het gaan.Terwijl op de andere stek overdag bijna niets te vangen was,kon ik er hier vier verleiden om wel mijn piepers te laten schreeuwen………….heerlijk geluid is dat toch.


De tweede nacht kregen we allebei twee keiharde runs die vervolgens ook keihard niets opleverde.Tegen de morgen kreeg Carlo een beet onder de struiken,dit bleek later een kleine meerval te zijn van een centimetertje of zestig.De duitse collega’s hadden nog een paar veertig ponders gevangen bij het reservaat. De rest van de dag hebben we ons laten verwennen door onze kok,de zwager van Carlo was namelijk ook met ons meegegaan om eens kennis te maken met het karpervissen.Ed zou de hele week voor ons koken en koffie zetten.Hij had vandaag eens lekker spaghetti gemaakt met flink wat knoflook……..heerlijk in combinatie met de rode wijn die hij s’middags gekocht had.Hier kon ik wel aan wennen.We hadden de beschikking over een diepvries en ijskast,dus eten en drinken konden we goed vers houden.Tevens lagen onze boilies ook in de vriezer.Tijdens ons diner kreeg Carlo een run,na een kort gevecht mocht hij een mooie koikarper in zijn handen houden.

De daaropvolgende nacht verspeelde Carlo weer een vis in de struiken,het was niet zijn week deze keer.We hadden deze week best wel wat tegenslagen gehad.Ik had een haak in mijn handpalm gekregen,de onderlijn zat in het zakje van de katapult!!!!!!!!Tijdens het voeren schoot de haak met weerhaak vol in mijn handpalm……….oef!Gelukkig kon ik deze er direct weer uit krijgen,klinik erop en klaar.Tevens was ik met de FOX NTX receiver het water in gelopen tijdens het fotograferen van een karper,hij zat in de borstzak van mijn waadpak.Carlo moest een keer zijn hele lijn vervangen,en verspeelde een paar vissen in de struiken.Maarja het hoort erbij zullen we maar zeggen.
Woensdag nacht kreeg ik een trage terugloper,ik bedacht me geen moment en sloeg aan.Het voelde gelijk goed aan.Na een dril van ruim een half uur mocht ik een mooie lange spiegel op de mat leggen van 39 pond.S’morgens kreeg ik twee runs tegelijk,Carlo hoorde me niet en Ed lag ook in coma. Dus een hengel tussen de benen en de andere binnendraaien,en dit steeds om en om proberen vol te houden.Wonder boven wonder kreeg ik beide vissen geland zonder problemen.Het was een koikarper en een schubkarper beide rond een pond of twintig.

S’morgens kregen we te horen dat onze duitse collega’s een 56 lb spiegel hadden gevangen en een schub van 50lb,niet normaal wat zij daar zware vissen hadden gevangen,en dat in een week.Ze hadden vier 50ers en zeven 40ers,welliswaar engelse ponden maar toch.Een van de duitsers was van oorsprong engelsman,vandaar de lb’s i.p.v. de ponden die wij kennen!Ze hadden maar een vis onder de dertig lb en nog een stuk of drie 30lb vissen.Ik had die week 15 vissen waarvan drie dertigers en drie koi’s,de rest zat tussen de 20 en 28 pond.Carlo had een mindere week met vijf vissen tot 23 pond en een meervalletje. Maar al met al een mooie week gehad op een mooi water met supermooie vissen en dit alles onder het genot van een lekker warm zonnetje!

Groetjes Carlo,Ed en Ruud.

Share