Bungalowpark De Weerterbergen-Pinksteren 2009

Eindelijk was het weer zover , het Pinksterweekend stond weer voor de deur en dus werden de diverse aanbiedingen weer bekeken bij de diverse bungalowparken.
Na wat wikken en wegen zagen we er toch vanaf totdat mijn schoonzus belde met hetzelfde idee en het misschien leuk zou zijn om dan samen een bugalow te boeken.

Nou dat was niet tegen een dove gezegd en stemde dan ook direct in met het voorstel en de bungalow werd geboekt.
En daar ging heel het spel dan weer , hengels gereed maken , tijgers koken , lijntjes knopen etc etc......
Daar ik er al een aantal jaren naar toe ga wist ik eigenlijk wel zo'n beetje wat ik nodig had en waar de vissen te vinden waren , 1 ding was in ieder geval heel belangrijk en dat was de Anatec voerboot.

In dat park staat voor mij als een paal boven water dat wanneer je geen voerboot bij hebt dat het dan stukken minder gaat met de vangsten.
En zo vertrokken we 29 Mei naar Weert , een leuk weekend tegemoet voor het hele gezin en voor ieder wat wils.
Eenmaal aangekomen na een ritje van 127 km werden de spullen uitgeladen en was het tijd om eens een rondje te lopen en eens te gaan luisteren bij de al aanwezige vissers of er eigenlijk wel wat gevangen werd , dit omdat mijn zwager de week ervoor ook was geweest en enkel maar brasem had gevangen !!!

Erg veel wijzer werd ik er niet van en we besloten om de volgende dag maar eens ons geluk te gaan beproeven , en snel haalde ik nog even de emmer met tijgers tevoorschijn om nog wat te gaan voeren op de voor mij bekende stek.

Zogezegd zo gedaan vertrokken we die zaterdag rond een uur of 1 smiddag's naar de stek die ligt tegenover het pizzahuis om daar ons spektakel op te zetten.
De eerste Chub outkast hengels werden klaargemaakt en ik besloot om maar eens te gaan beginnen met de nieuwe indian spice pop-ups van Mainline op 1 stok en op stok 2 de Diamond whites pop-ups.
Snel werden de lijnen uitgevaren en tegen de overkant aan gedumpt , en yes binnen het half uur vertrok de eerste hengel voorzien van de indian spice al met een gigantische fluiter met als resultaat een schubje , maar goed op een afstand van zo'n 150 meter is dat altijd een leuke sport.

 Nummer 2 volgde ook al een paar minuten erna aan de diamond whites van mainline en werd gevolgd door een graskarper die trouwens makkelijk binnen te halen was en wat voor mij ook de eerste was.

Graskarper weerterbergen

Het weer was uitstekend wat ook resulteerde in een grote hoeveelheid waterfietsers en kano's op het water , waardoor je af en toe tussen de fietsers door moest varen en drillen ,dus dat hield de spanning er goed in.
Even werd het stil en duurde het weer een tijdje voor de delkims weer begonnen te fluiten.

Schub weertebergen

Ook Chantal en mijn zwager pakte een visje mee wat trouwens niet meeviel tussen de vele brasems door , het maakte daarvoor ook niet uit wat je eraan hing , die krengen pakken werkelijk alles daar!!

Na een tijdje besloot ik eens om te schakelen met de pop-ups naar de Tuna en de tigernut pop-ups , wederom van dat zelfde merk omdat ikzelf met niets anders meer vis omdat het gewoon een goed product is.
En na een tijdje begon het feest weer opnieuw.

Chantal met schub

weerterbergen

En zo viel voor ons de avond en konden we die dag afsluiten met een heel goed gevoel , alhoewel ik het daar toch ook soms gekker meemaak , maar goed we mochten niet klagen want we vingen vis en daar waren we tenslotte dan toch ook voor gekomen.
Ik maakte nog een mooi plaatje van het pizzahuis met een mooie gekleurde lucht eromheen en ruimde mijn spullen op.

Pizza restaurant weerterbergen

De volgende dag had ik mijn wekker gezet op 05:00 uur om het vroeg te gaan proberen , ik heb de wekker wel gehoord maar lag zo lekker dat ik besloot toch maar te blijven liggen.
Later die ochtend werd er overlegt wie wat ging doen en mijn zwager en ik besloten om  rond elf uur 's morgens maar eens te gaan vertrekken naar de waterkant en om te kijken of het stekske waar wij zo graag zaten nu ook vrij zou zijn , want soms is het daar wel eens moeilijk om een bepaalde stek die je van tevoren hebt uitgekozen ook daadwerkelijk te gaan bevissen , dit omdat er maar een beperkt aantal stekken zijn en er dus redelijk vroeg bij moet zijn om dan ook een plaatsje te hebben.
Op de stek die we wilde gaan bevissen zat een Duitse vader met zijn zoontje die na wat vragen van mijn zwager te kennen gaf dat hij toch zo wilde vertrekken.
Dat was niet tegen een dove gezegd en we parkeerden onze karretjes alvast bij de stek tegenover de pizzahut.

De boten gingen weer te water en het spel werd weer gereed gemaakt en de hoop was dat het net zo goed of beter zou gaan als de dag ervoor , en al redelijk snel lag de eerste vis weer op de onthaakmat , iets wat daar trouwens altijd voor veel toeschouwers zorgt.

Schub weerterbergen  

En al snel volgde nummer twee aan hetzelfde popup aas als wat ik die dag ervoor gebruikt had , en als grondvoer gebruikten we Mainline bloodworm pellets gemengd met tijgers en superfish pallets 6 mm van lasebo.

Schub weerterbergen

Toen werd het een tijd ijzig stil en besloot ik om maar wat Fishfun fishfinders te gaan testen die ik meegenomen had om uit te proberen , daar heb ik ook genoeg tijd voor gekregen want het duurde lang voor er weer iets gebeurde.
Het was inmiddels een uurtje of vijf in de middag , en de vrouwen hadden eten gehaald en gingen dit in de bungalow klaarmaken zodat we om beurten konden gaan eten.
Mijn dochter ging eerst gevolgt door mijn zwager , en je raad het natuurlijk al , mijn zwager was nog geen vijf minuten weg en daar ging hengel 1 gevolgt door 2 en 3 en 4 !!!!!!!!!
Dit had ik nog niet eerder meegemaakt en het leek wel of het afgesproken werk was daar onder water.
Gelukkig waren mijn beide dochters toen alweer aanwezig om het een en ander te drillen en werden er uiteindelijk twee karpers tot aan de kant gedrilt , 1 schoot er nog af waardoor er uiteindelijk 1 overbleef GRRRRRRRRRR!!

Schub weerterbergen

En daar bleef het die dag dan ook bij ondanks dat we tot een uur of tien gevist hebben en hele ladingen brasems eruit gedraait hadden en we besloten om weer naar ons huisje terug te keren.
Vandaag maandag zou onze laatste dag zijn dus besloten we om het een beetje rustiger aan te doen  , een beetje rond te wandelen , wat leuke foto's te maken en onze spulletjes weer op te ruimen voor onze terugreis naar Bergen op Zoom.

Kano weerterbergen

In een vorig artikel heb ik het ook aangehaald maar doe het nog maar een keertje , in dit park heb je vertier voor jong en oud en is er voor iedereen wat te doen , zoals waterfietsen kanoën bowlen vissen zwemmen wandelen in de natuur , klimmen , tennissen , boogschieten , etc etc.. en voor de prijs hoef je het eigenlijk niet te laten.

weerterbergen

En voor de echte visliefhebber zijn er ook nog speciale huisjes te huur met een aanlegsteigertje en een roeiboot van waaruit je als je een beetje handig bent kunt vissen.
voor ons was het weer een zeer geslaagd weekend en ging iedereen weer voldaan naar huis.

Visbungalows

 Roompot , see you soon !!!

Paul

Share