Domaine de la Maveline - Ruud en Carlo

Hoi Paul,
.
Afgelopen week zijn we teruggekomen van een sessie op Domaine de la Maveline.
Na een rit van ongeveer 550km waren we op de plaats van bestemming,gelijk zagen we de eigenaar staan bij een paar franse karpervissers.
Hij kwam direct naar ons toe en begon al in het nederlands te praten,ik keek mijn vismaat aan en kon het nog niet geloven!
Zijn vrouw bleek uit Nijmegen te komen,dit gaf ons toch een vertrouwd gevoel.Hij was echt zeer behulpzaam.We mochten gebruik maken van een bootje met buitenboordmotor om onze spullen naar de eilandstek te brengen.
.
.
.
.
Eenmaal op het eiland aangekomen moesten we direct maar de tenten opzetten,het begon namelijk al direct met regenen.
Twee weken was het prachtig weer en wij komen in Frankrijk aan en het begint direct te regenen.
Rond een uur of twee s'middags waren de stekken bepaald en lagen de hengels op hun plek,het relaxen kon beginnen.
Mijn maat kreeg al snel een volle run...........direct na de aanslag schoot de karper in de takken van het eilandje waar hij tegenaan viste.
De eerste lijnbreuk was een feit! Snel alles opnieuw in orde gebracht en weer op de stek gegooid.
Een uurtje later was het weer raak,gelijk aanslaan en de top onder water was de enige redding,het resultaat was een mooie gave spiegel van 27 pond.
.
.
.
.
Wat ons gelijk opviel was dat de vissen enorm sterk waren, maar dat was wel super om zo'n sterke vissen te drillen.
We visten met drie hengels per man tegen de oevers,een hengel lag op het diepere stuk van vier meter,deze leverde de hele week niks op.
Het waren echte kantenschuimers hier,lekker dicht onder de bomen tegen de oever moesten we ze vangen.
Ik ving die nacht een spiegel van 32 pond ( helaas slechte foto) en verspeelde er eentje........weer in de takken.
.
.
.
.
S'morgens ging ik bij het botenhuisje de bestelde croissantjes en stokbroden halen,op de terugweg zag ik mijn maat met een van mijn hengels in de hand staan.
Hij had net een steur van rond de 120 cm gevangen.
.
.
.
.
Die dag hadden we nog diverse losschieters en ik had nog twee grote zeelten gevangen.
Als aas gebruikten we de particle mixen van Mad,kant en klare hennep,tigernutpellets met dynamite monster tigernut boilies 10mm,en 2,5 liter blikken mais van Bonduelle,alles kant en klaar,doorelkaar gegooid in een emmer en voeren maar.
Dit gebruikte we op vier hengels.
De andere hengels werden beaasd met CC Moore live System boilies,beperkt houdbare readymades welke ook hun werk goed deden.
Op een gegeven moment stonden we wat voor ons in het water te kijken toen er plotseling zo'n "tuincentrum"steur van ongeveer een meter voorbij kwam gezwommen,deze werd vergezeld door twee nog grotere steuren,deze waren toch snel 140cm!
Flinke jongens maar helaas heb ik er geen van kunnen vangen.Het was wel machtig mooi om deze zo voorbij zien te komen zwemmen.
.
.
.
.
De nacht die volgde was niets dan ellende.......regen.....regen......regen.......pieeeeeeeeeeeep een run bij mijn maat!
Hij rende op zijn blote voeten door de modder en greep zijn hengel.......muurvast in het eiland weer.
hij ging met het bootje het water op maar tevergeefs,hij moest de lijn stukbijten bij het eiland.Vervolgens draaide hij zich om in het bootje en stoot per ongeluk tegen zijn hengel aan,de molen kantelde op de rand van de boot en voila.....hengel en molen de diepte in.
Hij heeft de halve nacht op het water zitten te dreggen met zijn andere hengel......maar tevergeefs.
Ik ving die nacht op iedere hengel een vis van rond de twintig pond,de hengels heb ik niet meer uitgevaren i.v.m de ellende van mijn maat.
S'morgen hebben we een waslijn met een buzzerbar vol onderlijnen geprepareerd,met twee man in het bootje,hij peddelen,ik slepen.......en YES ,een half uurtje later had ik zijn hengel terug.
Die dag heb ik alweer een flinke zeelt kunnen vangen,verder was er niets te beleven.
Het regende al vanaf zaterdag af en toe werd de regen afgewisseld door een lekker zonnetje,dit duurde meestal maar een uurtje.
Het was tent in tent uit........pffffffff hebben wij weer!
We besloten de hengels van mijn maat bij het eiland weg te halen en ze uit te varen op ongeveer 120 meter.Een paar scheppen partikels erbij en klaar is Kees.Een half uurtje later krijgt hij een run op de hengel die een nacht in het water heeft gelegen,na een lange zware dril om hem bij het eiland weg te houden wist hij zijn PB te verbreken met een spiegel van 33,2 pond.
Alle ellende was in een keer weer vergeten.
.
.
.
.
S'morgens moest hij de croissantjes gaan halen,hij was net weg toen een van zijn foxen begon te fluiten.Ik sprong van mijn stretcher en greep zijn hengel,een zware dril volgde,na ongeveer 15 minuten had ik de vis van die 125 meter afstand naar de kant gekregen,ik had hem nog steeds niet gezien!
Vervolgen trekt hij in een ruk links van me de hoek om,om het eiland heen,meelopen was helaas niet mogelijk dus deze verspeelde ik ook nog.
We hebben in een week meer vissen verspeeld dan normaal gesproken in een heel jaar.
.
.
.
.
Vanaf woensdag werd het weer droger en kwam er de zon weer volop bij kijken,de beten waren toen ook direct afgelopen,ik denk dat de vissen naar het ondiepe gedeelte afzakte om daar zich te verzamelen om te gaan paaien.Ik heb de laatste ochtend nog een schub gevangen van precies dertig pond.
In totaal hadden we 9 vissen, van 22 pond tot 33,2 pond,vier zeelten en een steur.Ik denk dat we zo'n tien vissen verspeeld hebben d.m.v. losschieten en lijnbreuk.
hier zullen we zeker nog eens terugkomen,supermooie omgeving en prachtige vissen.
.
.
Grts Ruud en Carlo
Share